dilluns, 19 d’abril de 2010

Compte enrere

Després d'uns dies amb problemes tècnics, tornem a posar en marxa el blog!

El passat divendres 16 d'abril vàrem poder assistir a una conferència a càrrec de Jaume Sobrequés, polític i ex-membre de la junta del FCB a l'Aliança Palmarenca. Ahir diumenge es va realitzar un esmorzar popular com a últim acte abans del dia 25 d'abril, el 25A.

Ara ja només queden 6 dies però la feina encara no ha acabat. És el moment d'animar a totes aquelles persones que no saben si anar a votar i recordar que l'objectiu d'aquesta consulta no és obtenir un resultat concret sino fomentar la participació popular en un acte del que s'anomena "democràcia directa" en el que hi podran participar totes les persones empadronades a la Palma de més de 16 anys.

En democràcia, la titularitat última del poder s'atribueix als membres de la comunitat, són les persones les que poden decidir sobre els assumptes que els afecten durant el dia a dia. El fet que la plataforma "La palma decideix" s'hagi constituit amb l'objectiu de consultar sobre un tema molt concret mitjançant una pregunta que ha vingut donada de fora no li fa perdre l'aire democràtic sino que es tracta d'un primer pas, d'una forma de demostrar que el poble és capaç d'organitzar-se i resoldre els conflictes que l'afecten de forma pacífica. És amb aquest tipus d'actes amb els que a la llarga s'aconsegueix viure en una societat més lliure i democràtica.

És per això que de cara el 25A, La Palma Decideix anima als palmarencs i palmarenques de més de 16 anys i empadronats al municipi a deixar les pors, els prejudicis i la indifèrencia a casa i sortir al carrer i vindicar el dret a participar en la presa de decisions col·lectives, el dret a decidir.


Ens veiem el 25A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada